Министарство одбране Републике Србије
 
17.05.2018.

Обележена 101. годишњица од смрти војводе Радомира Путника




Делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио начелник Управе за организацију генерал-мајор Слађан Ђорђевић, положила је данас венац и одала почаст код споменика војводе Радомира Путника на Новом гробљу у Београду, поводом обележавања 101. годишњице од његове смрти.



Венце су положили и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, потомци војводе Радомира Путника као и представници организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Организатор комеморативног окупљања је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.  

Радомир Путник, рођен 24. јануара 1847. године у Крагујевцу, српски војсковођа, војвода, начелник Главног Ђенералштаба Војске Краљевине Србије у Балканским и Првом светском рату. Био је први високи официр српске војске са чином војводе и један од најзначајнијих војних заповедника и стратега у националној нововековној историји. Желећи да му се на сваки начин одуже на служење земљи његови потомци пренели су посмртне остатке војводе Радомира Путника из Нице и положили их у посебној гробници која се налази у оквиру комплекса београдског Новог гробља.
 
Фото: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.