Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2018.

Министар Вулин: Забрињава ћутање ЕУ и НАТО на изјаве Харадинаја и Тачија





- Наравно да Рамуш Харадинај баш као ни Хашим Тачи не може да угрози мир и стабилност ни на једном центиметру територије Републике Србије и уосталом због тога Војска Србије и постоји. Наравно да смо довољно снажни и наравно да смо довољно спремни да спречимо сваког терористу било осуђеног било неосуђеног какав је Рамуш Харадинај да угрози мир на простору Републике Србије и уосталом читавом Балкану, изјавио је министар Александар Вулин коментаришући наводе премијера тзв. Републике Косова Рамуша Харадинаја о претензијама према Бујановцу и Прешеву.

Он је нагласио да оно што забрињава јесте чињеница да читава Европска унија и НАТО тако упадљиво ћуте и када Хашим Тачи позива на оружје и прети пушкама и када Рамуш Харадинај говори о некаквом источном Косову.

 - Било би време да проговоре и да умире читав Балкан својом јасном изјавом, јасним ставом да Тачи и Харадинај говоре само у своје име и да немају подршку ни Европске уније ни НАТО пакта за то што говоре и за покушаје да угрозе мир и безбедност на читавом Балкану. Време је да проговоре.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.04.2018
mp4 (111,8 MB)
Изјава