Министарство одбране Републике Србије
 
21.03.2018.

У Војној болници Ниш отворена нова операциона сала




 
Министар одбране Александар Вулин отворио је данас нову операциону салу у Војној болници Ниш.
 
Према речима министра Вулина, улагање у војно здравство је улагање у квалитет живота не само припадника Министарства одбране и Војске Србије, већ у квалитет живота сваког грађанина Србије.
 
- Грађани Ниша су добили још једну операциону салу, добили су  могућност да се о њима брине по највишим стандардима. Војска Србије ће са Министарством одбране улагати у војно здравство. Квалитет услуге у војном здравству увек је био на највишем нивоу и тај ниво ћемо сачувати. Квалитет услуге у војном здравству је нешто по чему се мери квалитет здравствене заштите у једној земљи и ми ћемо наставити да улажемо у војно здравство, без обзира да ли је у питању Београд, Ниш, Нови Сад или било која друга средина. Где год су припадници Министарства одбране и Војске Србије они морају да имају, и имаће је, највишу и најбољу могућу здравствену заштиту, поручио је министар одбране.
 
Он је додао да су у Војној болници Ниш најсавременија опрема и најбољи услови те да раде најбољи и најобразованији стручњаци.
 
- Све је ово на располагању цивилима и сваком осигуранику. Све је ово начин да помогнемо у стварању бољег живота у Србији, закључио је министар Вулин.
 
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић изразио је задовољство овим делом реконструкције као и најавом о другој фази реконструкције и опремања Војне болнице Ниш.
 
- За наш град је овај вид и ниво здравствене услуге и заштите, која се пружа пре свега припадницима Министарства одбране и Војске Србије а потом и цивилном делу становништва, веома значајан и ми као Град пружамо велику подршку свему томе, рекао је Булатовић.
 
Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић нагласио је да  се отварањем данашњег дела те здравствене установе знатно увећава  функционалност и способност Одељења за хирургију, и изразио задовољство што је пацијентима омогућено пружање најсавременијег вида лечења.

 У делу операционог блока у Одељењу за хируршке болести Војне болнице Ниш извршена је адаптација и уређена операциона сала намењена миниинванзивној хирургији из области хирургије зглобова. Операциона сала опремљена је видео артроскопом са пратећим сетовима за одређену врсту реконструкције зглобова, а саставни део опреме чини и рентген апарат.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.03.2018
mp4 (151,95 MB)
Министар Вулин
21.03.2018
mp4 (87,37 MB)
Пуковник Станојковић
21.03.2018
mp4 (78,88 MB)
Градоначелник Булатовић
21.03.2018
mp4 (166,53 MB)
Отварање