Министарство одбране Републике Србије
 
23.02.2018.

Промоција најмлађих резервних официра



Свечаност поводом завршетка школовања слушалаца Школе резервних официра класе септембар 2017. године одржана је данас у касарни „Генерал Јован Мишковић“ на Бањици. Најуспешнији међу слушаоцима у Војној академији у овој класи били су резервни потпоручници Зорица Вученовић, Милош Зеленовић и Бора Врелер.
 
Честитајући најмлађим промовисаним резервним официрима, начелник Војне академије пуковник др Мирослав Талијан истакао је да су данас, у строју пред нама, наследници знања, вештина, навика и научених лекција наших славних српских војсковођа и официра.
 
- Ово је генерација резервних потпоручника којој је припала та част да свој први официрски чин стекне баш у години обележавања стогодишњице победе Српске војске у Великом рату. Они су академска елита нашег друштва, али и део официрског кора који је ослонац и стуб Војске, одбране и безбедности наше земље, строј који је спреман да примени стечена војна знања и кадар да се, уз нашу традиционалну официрску мудрост и част, вешто бори против сваког непријатељства исказаног према нашој земљи – нагласио је пуковник Талијан додајући да је школовање ове класе резервних официра реализовано кроз читав корпус предавања, семинара, извођења вежби и стажирања у јединицама Војске Србије, где су имали прилику да сагледају специфичности и начин рада команди и тактичких јединица наше Војске, као и организацију и реализацију наставног процеса на Војној академији.
 
Обраћајући се окупљенима у име своје класе слушалаца, прва у рангу Школе резервних официра резервни потпоручник Зорица Вученовић поручила је да сматра привилегијом што је била део класе коју сачињавају људи који, не само што су амбициозни и паметни, већ су дошли овде спремни на жртву и борбу за добробит наше земље и који су се заклели на верност отаџбини, не тражећи ништа за узврат.
 
Свечаности су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије, родбина и пријатељи резервних потпоручника.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА