Министарство одбране Републике Србије
 
06.02.2018.

Сарадња Министарства одбране и Војске Србије са Спортским савезом Србије



Начелник Кабинета министра одбране, уједно шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), бригадни генерал Синиша Радовић састао се данас са председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком.

Тема састанка била је наставак и унапређење сарадње Министарства одбране и Војске Србије са Спортским савезом Србије у заједничким спортским активностима.

Генерал Радовић истакао је потребу да се спорт у војсци учини препознатљивим кроз учешће врхунских спортиста на војним спортским такмичењима у земљи и иностранству, због чега је и покренута иницијатива о заједничким активностима у оквиру програма Олимпијског комитета Србије „Каријера после спорта“. Тако би и врхунски спортисти били ангажовани у Министарству одбране и Војсци Србије.

Штефанек је указао на спремност Спортског савеза да подржи војне спортисте на домаћим и међународним спортским манифестацијама у стручном, организационом, материјалном и едукативном смислу. Такође, изразио је жељу да учествује за репрезентацију Министарства одбране и Војске Србије на предстојећим међународним спортским такмичењима из програма CISM.

На састанку је истакнута потреба за даљим унапређењем и продубљивањем традиционално добре вишегодишње сарадње, као и за наставком подршке Спортског савеза Србије развоју спорта у војсци.
photoФОТОГАЛЕРИЈА