Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2017.

Одржано заседање Мешовитог војног комитета у Каиру




Једанаесто заседање Мешовитог војног комитета за сарадњу у области одбране одржано је у Каиру од 3. до 4. децембра 2017. године.

Делегацију Министарства одбране Републике Србије предводио је генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, начелник Управе за одбрамбене технологије и копредседник српског дела Мешовитог војног комитета док је делегацију Министарства одбране АР Египат предводио генерал-мајор Мати Ахмед Ераки (Ma’aty Ahmed Eraky) из Сектора за оперативне послове МО АР Египат и копредседник египатског дела Мешовитог војног комитета.

Током заседања анализирана је реализација заједничких активности у 2017. години и усаглашен је и потписан План активности билатералне војне сарадње у 2018. години. Стране су информисале једна другу о политичко-безбедносној ситуацији на просторима Западног Балкана, Блиског истока и Северне Африке.

Делегације су исказале задовољство досадашњом сарадњом и изражена је обострана намера да се настави и интензивира војноекономска, војно-војна и војномедицинска сарадња.