Министарство одбране Републике Србије
 
11.10.2017.

Помоћник министра за политику одбране на састанку SEDM



В.д. помоћникa министра одбране за политику одбране Милан Мојсиловић учествовао је на састанку Процеса сарадње министара одбране земаља Југоисточне Европе (Southeastern Europe Defense Ministerial Process – SEDM) у Батумију, Грузија. Процес сарадње министара одбране земаља Југоисточне Европе представља значајну регионалну иницијативу, имајући у виду да окупља највећи број држава из овог региона и поседује респектабилан институционални потенцијал. Основни циљеви SEDM су интензивирање разумевања и политичко-војне сарадње и допринос јачању стабилности и безбедности у Југоисточној Европи.
 
У свом обраћању, Мојсиловић је истакао да Република Србија остаје привржена унапређењу сарадње са кључним међународним организацијама у области одбране и безбедности, као и активном доприносу у оквиру регионалних форума за сарадњу на простору Југоисточне Европе. Нагласио је да се у овом моменту све државе тог дела Европе суочавају са истим или веома сличним изазовима и ризицима, који позивају на заједнички одговор у њиховом решавању.
 
На састанку су учествовали представници 14 земаља ЈИЕ на нивоу министара односно помоћника министара одбране, као и представници три међународне организације.