Министарство одбране Републике Србије
 
24.03.2017.

Признања војницима који су добровољно одслужили војни рок



На свечаности у нишком Дому војске, војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок у генерацији „јун 2016“ уручене су данас Значке војника на добровољном служењу војног рока и Захвалницa отаџбине.
 Признања војницима који су добровољно одслужили војни рок
Признања војницима које је на добровољно служење војног рока упутио Регионални центар Ниш, уручио је вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић.
 
Обраћајући се пристунима, Јанковић је подсетио да се данас обележава осамнаеста годишњица НАТО агресије.
 
– Верујем да ће НАТО агресија и ваздушне акције овакве врсте бити последње које су се догодиле, не само нама, него било коме у свету – рекао је Јанковић и нагласио да из рушевина ничу нове грађевине, мостови који спајају људе али да се жртве не могу надокнадити и не смеју накада заборавити.

Признања војницима који су добровољно одслужили војни рок 
Помоћник министра за људске ресурсе је подсетио да је одбрана отаџбине на овим просторима одувек представљала свету дужност, право и част, а служење војног рока чин који служи на понос војника и њихових породица, наше војске, народа и државе.
 
– Драги војници, срдачно вам честитам одслужење војног рока са жељом да никад не будете у прилици да оно што сте научили проверите у пракси. Сигуран сам да ћете значке и захвалнице отаџбине са поносом носити и чувати као што сте и часно служили Србији – нагласио је Јанковић.
 
Значка војнику на добровољном служењу војног рока и Захвалница отаџбине су војна признања која се додељују војницима након одслужења војног рока за допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА