Министарство одбране Републике Србије
 
23.03.2017.

Континуитет добре сарадње са Норвешком



Током састанка у Управи за међународну војну сарадњу, начелник Управе капетан бојног брода Милан Коњиковац и изасланик одбране Краљевине Норвешке капетан фрегате Торе Андерсон констатовали су да је сарадња у области одбране развијена и интензивна.
 
Капетан бојног брода Коњиковац истакао је значај сарадње у области одбране са Краљевином Норвешком, која се огледа у експертској и финансијској подршци реформи система одбране и високом обиму реализованих активности. Нагласио је значај сусрета високог нивоа за дефинисање стратешких смерница сарадње у наредном периоду. Капетан бојног брода Коњиковац је пренео заинтересованост за наставак и интензивирање сарадње у областима војне медицине, АБХО и реформе војног образовања.
 Континуитет добре сарадње са Норвешком
Капетан фрегате Андерсон истакао је да планиране активности одражавају традиционалну подршку Норвешке вишегодишњим пројектима од обостраног интереса и у наредном периоду најавио већу подршку регионалним пројектима и иницијативама и јачању регионалних капацитета.
 
Обострано је констатован значај успостављања Балканских војномедицинских снага за повезивање држава региона у области одбране.
 
На крају разговора усаглашен је и потписан План билатералне војне сарадње за 2017. годину.