Министарство одбране Републике Србије
 
10.02.2017.

Унапређење сарадње са изасланицима одбране акредитованим у Републици Србији



У оквиру редовног тромесечног информисања, у Управи за међународну војну сарадњу данас је одржан састанак са доајеном војно-дипломатског кора пуковником Жан Мари Фербером и председником Београдске асоцијације војних изасланика пуковником Томасом Ахамером. 
 

Начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац, истакао је да су благовремена комуникација и конструктиван дијалог допринели подизању нивоа разумевања и објективног информисања о систему одбране Републике Србије, као и свеукупном продубљивању сарадње у области одбране.
 
Заједничко ангажовање резултирало је реализацијом свих планираних, али и већим бројем ванпланских активности са страним војним представницима. Коњиковац је информисао о активностима међународне војне сарадње, реализованим у периоду након претходног састанка. Посебан акценат био је на активностима  Министарства одбране и Војске Србије као подршци у остваривању спољнополитичких приоритета Републике Србије – у оквиру процеса приступања Европској унији, регионалној сарадњи, ангажовању у мултинационалним операцијама и сарадњи у домену Програма Партнерство за мир.
 
Челни људи војно-дипломатског кора и Београдске асоцијације војних изасланика истакли су значај правовремене и квалитетне сарадње, која је у заједничком интересу.
 
На крају састанка договорена је динамика реализације активности у 2017. години. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА