Министарство одбране Републике Србије
 
29.10.2016.

Прва Балканска олимпиjaда уметности и игре



Belgrade Dance Festival 2016У Дому Гарде на Топчидеру данас је свечано отворена Балканска олимпиjaда уметности и игре чији је организатор „Балканска алијанса“, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије.

Наком параде застава и ревијалног дефилеа свих такмичара, отварајући ову манифестацију посвећену деци и игри, начелница Дома Гарде мајор Невенка Дармановић, у име домаћина Министарства одбране и Војске Србије, пожела је добродошлицу учесницима и пожелела пуно успеха свим такмичарима, а мајор Дамир Халимовић из Kабинета начелника Генералштаба Војске Србије уручио је кореографима пригодне поклоне.

Према речима председнице „Балканске алијансе“ Евгеније Трофимчук из Москве, осим такмичарског, циљ манифестације је развијање пријатељских односа народа и очување уметности савременог и традиционалног плеса.
Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre
На манифестацији, која се од 28. до 30. октобра одржава у Конгресној дворани Дома Гарде у Топчидеру, деца и омладина из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Грчке, Бугарске, Русије, Белорусије, Киргистана, Казахстана, Јерменије и Србије биће у прилици да покажу свој таленат за игру и сценско представљање у више плесних дисциплина.

Главна награда за победнике такмичења је учествовање и представљање своје државе на највећем међународном такмичењу у игри – Светској олимпијади уметности и игре  у Москви, која се одржава од 1. до 9. маја 2017, уз подршку Владе Русије. На тој престижној манифестацији Светска алијанса уметности и игре већ 14 година  окупља више од 30.000 играча из 43 државе у великом московском Парку културе „Соколники“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.10.2016
mp4 (144,29 MB)
Прва Балканска олимпијада уметности и игре