Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.10.2016.

Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre



Belgrade Dance Festival 2016U Domu Garde na Topčideru danas je svečano otvorena Balkanska olimpijada umetnosti i igre čiji je organizator „Balkanska alijansa“, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nakom parade zastava i revijalnog defilea svih takmičara, otvarajući ovu manifestaciju posvećenu deci i igri, načelnica Doma Garde major Nevenka Darmanović, u ime domaćina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, požela je dobrodošlicu učesnicima i poželela puno uspeha svim takmičarima, a major Damir Halimović iz Kabineta načelnika Generalštaba Vojske Srbije uručio je koreografima prigodne poklone.

Prema rečima predsednice „Balkanske alijanse“ Evgenije Trofimčuk iz Moskve, osim takmičarskog, cilj manifestacije je razvijanje prijateljskih odnosa naroda i očuvanje umetnosti savremenog i tradicionalnog plesa.
Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre
Na manifestaciji, koja se od 28. do 30. oktobra održava u Kongresnoj dvorani Doma Garde u Topčideru, deca i omladina iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rusije, Belorusije, Kirgistana, Kazahstana, Jermenije i Srbije biće u prilici da pokažu svoj talenat za igru i scensko predstavljanje u više plesnih disciplina.

Glavna nagrada za pobednike takmičenja je učestvovanje i predstavljanje svoje države na najvećem međunarodnom takmičenju u igri – Svetskoj olimpijadi umetnosti i igre  u Moskvi, koja se održava od 1. do 9. maja 2017, uz podršku Vlade Rusije. Na toj prestižnoj manifestaciji Svetska alijansa umetnosti i igre već 14 godina  okuplja više od 30.000 igrača iz 43 države u velikom moskovskom Parku kulture „Sokolniki“.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.10.2016
mp4 (144,29 MB)
Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre