Министарство одбране Републике Србије
 
26.09.2016

Сусрет министра Ђорђевића са иранским амбасадоромСусрет министра Ђорђевића са иранским амбасадоромМинистар одбране Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Исламске Републике Иран Мајидом Фахимом Поуром како би разговарали о могућностима двеју земаља за проширење сарадње у области одбране.

Министар Ђорђевић и амбасадор Поур су се сагласили да постоји обострани интерес за унапређење и интензивирање билатералне одбрамбене сарадње како би се достигао ниво укупних политичких односа, о чему у последњем периоду сведочи размена посета на највишем нивоу.

Војна медицина и војно образовање представљају области у којима је у садашњим условима могуће развијати сарадњу са иранском страном, имајући у виду поштовање ограничења и рестриктивних мера које су УН и ЕУ успоставиле Ирану.

На састанку је било речи и о актуелној мигрантској кризи која је показала узајамну повезаност просторно веома удаљених региона, будући да се безбедносни изазови до те мере преплићу да се безбедност једног региона не може посматрати изоловано од остатка света.

Србија је показала да делује као одговоран члан међународне заједнице и пружа адекватан одговор на актуелну кризу, улажући ванредне напоре на спровођењу појачане контроле граница и спречавању криминалних активности кријумчара и трговаца људима који настоје да профитирају на несрећи миграната.
photoФОТОГАЛЕРИЈА