Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
07.09.2016.

Нерић са Јелечом о сарадњи у области одбране



Нерић са Јелечом о сарадњи у области одбранеДржавни секретар Ненад Нерић разговарао је са начелником Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине Антом Јелечом о аспектима одбрамбене сарадње две суседне земље. Саговорници су изразили задовољство досадашњим заједничким активностима, које у великој мери доприносе јачању поверења и разумевања између припадника Војске Србије и Оружаних снага БиХ.

Нерић је нагласио да су Министарство одбране и Војска Србије чврсто опредељени за даљи развој сарадње у области одбране са БиХ.

„Министарство одбране води балансирану одбрамбену политику и један од наших приоритета јесте очување регионалне безбедности. Због тога су нам добросуседски односи веома важни, и опредељени смо за проналажење нових области сарадње од којих обе стране могу имати користи“, рекао је државни секретар Нерић. Он је саговорника упознао са тренутним активностима Војске када је реч о миграторној кризи.

Саговорници су се сагласили да нови изазови са којима се регион суочава захтевају још ближу међусобну сарадњу, учесталије контакте и размену информација од значаја са партнерима.