Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.08.2016.

Отворене Међународне војне игре у Русији



Отворене Међународне војне игре у РусијиМеђународне војне игре на којима ове године учествује више од 3000 војника, међу којима и 129 припадника Војске Србије, отворене су 30. јула у Парку културе и одмора Патриот, надомак Москве. Игре је отворио министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу.

Припаднике Војске Србије на отварању Игара обишли су српски амбасадор у Русији Славенко Терзић и изасланик одбране Србије потпуковник Марко Марковић, који су им пожелили срећу и успех на такмичењу.

Наши тенкисти су већ наступили као прва екипа на Тенковском биатлону у оквиру индивидуалне трке. Осим Тенковског биатлона, ове године припадници Војске Србије по први пут учествују на два такмичења - „Отворена вода“ и „Чисто небо“.

Међународне војне игре трајаће до 13. августа на 20 полигона. Програмом игара предвиђена су 23 копнена, ваздушна и поморска такмичења.

Према подацима Министарства одбране Русије, на Међународним војним играма учествоваће 121 тим из 19 држава који представљају Европу, Азију, Африку и Латинску Америку.