Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
01.08.2016.

Otvorene Međunarodne vojne igre u Rusiji



Otvorene Međunarodne vojne igre u RusijiMeđunarodne vojne igre na kojima ove godine učestvuje više od 3000 vojnika, među kojima i 129 pripadnika Vojske Srbije, otvorene su 30. jula u Parku kulture i odmora Patriot, nadomak Moskve. Igre je otvorio ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

Pripadnike Vojske Srbije na otvaranju Igara obišli su srpski ambasador u Rusiji Slavenko Terzić i izaslanik odbrane Srbije potpukovnik Marko Marković, koji su im poželili sreću i uspeh na takmičenju.

Naši tenkisti su već nastupili kao prva ekipa na Tenkovskom biatlonu u okviru individualne trke. Osim Tenkovskog biatlona, ove godine pripadnici Vojske Srbije po prvi put učestvuju na dva takmičenja - „Otvorena voda“ i „Čisto nebo“.

Međunarodne vojne igre trajaće do 13. avgusta na 20 poligona. Programom igara predviđena su 23 kopnena, vazdušna i pomorska takmičenja.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, na Međunarodnim vojnim igrama učestvovaće 121 tim iz 19 država koji predstavljaju Evropu, Aziju, Afriku i Latinsku Ameriku.