Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
13.05.2016.

Министар одбране разговарао са амбасадором Кине



Министар одбране разговарао са амбасадором КинеМинистар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине Ли Манчангом о могућностима за унапређење сарадње у области одбране две земље.

Министар Ђорђевић истакао је да је Кина стратешки партнер и један од најпоузданијих пријатеља Србије, те да је Министарство одбране заинтересовано за развијање обострано корисне научно-техничке и војноекономске сарадње. Са тим циљем очекује се да у наредном периоду делегација Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране посети Кину.

Саговорници су констатовали да континуитет сусрета на високом нивоу свакако доприноси унапређењу сарадње Србије и Кине на свим пољима. Ђорђевић је рекао да ће Министарство одбране пружити пуну подршку најављеној посети председника Кине Си Ђипинга Србији, која се очекује током наредног месеца, као и да се нада да ће та посета бити снажан импулс даљем јачању билатералне сарадње две земље.

Ђорђевић је захвалио за помоћ коју Кина пружа систему одбране кроз војне донације, укључујући донацију у средствима, у вредности од седам милиона јуана, чија jе испорука предвиђена током ове године.