Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
13.05.2016.

Ministar odbrane razgovarao sa ambasadorom Kine



Ministar odbrane razgovarao sa ambasadorom KineMinistar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje.

Ministar Đorđević istakao je da je Kina strateški partner i jedan od najpouzdanijih prijatelja Srbije, te da je Ministarstvo odbrane zainteresovano za razvijanje obostrano korisne naučno-tehničke i vojnoekonomske saradnje. Sa tim ciljem očekuje se da u narednom periodu delegacija Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane poseti Kinu.

Sagovornici su konstatovali da kontinuitet susreta na visokom nivou svakako doprinosi unapređenju saradnje Srbije i Kine na svim poljima. Đorđević je rekao da će Ministarstvo odbrane pružiti punu podršku najavljenoj poseti predsednika Kine Si Đipinga Srbiji, koja se očekuje tokom narednog meseca, kao i da se nada da će ta poseta biti snažan impuls daljem jačanju bilateralne saradnje dve zemlje.

Đorđević je zahvalio za pomoć koju Kina pruža sistemu odbrane kroz vojne donacije, uključujući donaciju u sredstvima, u vrednosti od sedam miliona juana, čija je isporuka predviđena tokom ove godine.