Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
29.03.2016.

Одржана анализа способности Војске Србије за 2015. годину



Редовна годишња анализа оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2015. годину одржана је данас у Дому Гарде у Топчидеру.

Анализи су присуствовали председник Републике Србије Томислав Николић, председница Народне скупштине Маја Гојковић, министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, као и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

У току анализе сагледани су резултати рада Војске Србије у 2015. години, достигнућа у изградњи оперативних и функционалних способности, способности Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Команде за обуку, као и Војске Србије у целини за извршење додељених мисија, затим елементи оперативних и функционалних способности за 2015. годину, као и друга питања која утичу на одржавање и развој способности Војске Србије. Дефинисани су, такође, и задаци за одржавање и унапређивање способности Војске Србије у 2016. години.

Након анализе, учесници су видели приказ наоружања и војне опреме, а представљени су им и најновији наслови војноиздавачке делатности.