Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
28.03.2023.

Састанак министра Вучевића са амбасадором Белорусије Бриљовим



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Републике Белорусије у Републици Србији Валеријем Бриљовим.

Током данашњег састанка, министар Вучевић истакао је да Србија води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама у складу са дефинисаним националним интересима. Он је подвукао да је дугорочно стратешко опредељење Србије да задржи статус војно неутралне државе, без чланства у било којој од постојећих војно-политичких организација.

Министар одбране нагласио је да је очување територијалног интегритета и суверенитета  Србије један од најважнијих националних интереса, те захвалио на сталној подршци коју Белорусија, по том питању, пружа нашој земљи.

Амбасадор Бриљов захвалио је министру Вучевићу на данашњем пријему и прилици да разговарају о сарадњи између две земље. Он је изразио очекивање да ће се наставити са унапређењем укупних односа двеју земаља.