Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
15.11.2022.

Добровољно служење војног рока представљено у више градова Србије



Промоције добровољног служења војног рока и војностручног оспособљавања за резервне официре Војске Србије, у првој половини новембра, одржане су у више од тридесет градова широм Републике Србије.

Представници Министарства одбране обишли су средње школе и јединице локалних самоуправа и том приликом информисали заинтересоване кандидате о поступку конкурисања за добровољно служење војног рока и условима које је неопходно испунити за пријављивања на војностручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије.

Такође, о добровољном служењу војног рока грађани су информисани и преко локалних медијских кућа: РТВ Мелос, РТВ Прокупље, ТВ Т1 и ТВ Лесковац.

Поред информација о војничком животу и заснивању радног односа у својству професионалног припадника Војске Србије, ученици заинтересовани за високошколско образовање информисали су се и о поступку уписа на Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије.

Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf.