Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
30.09.2022.

Провера индивидуалне обучености војника на служењу војног рока



У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу ове недеље је реализована провера обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2022“ којима први период обучавања траје четири месеца.

Провери су приступили нишанџијe на тенку М-84 и борбеном возилу пешадије М-80А и извиђачи, коjима због природе војничких дужности за које се оспособљавају индивидуална специјалистичка обука траје две недеље дуже, како би успешно савладали све програмом предвиђене садржаје. 

Војници су током дводневног испита оспособљености решавали разноврсне тактичке задатке и практично показали стечена знања и вештине у руковању наоружањем рода и познавању средстава и опреме оклопних, односно извиђачких јединица Војске Србије. Постигнути одлични и врлодобри резултати говоре да је обука добро планирана и изведена и да су војници у потпуности достигли захтеване стандарде обучености за извршавање задатака у оквиру својих специјалности.

У наставку следи колективна обука извиђача и нишанџија у јединицима Војске Србије, где ће бити у прилици да надограде стечена знања и активно учествују у реализацији свакодневних задатака.