Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
26.09.2022.

Почео Курс информационих операција



Курс информационих операција на коме учествују припадници Министарства одбране и Војске Србије почео је данас у Дому Војске Србије у Београду. Курс је у организацији Управе за односе са јавношћу Министарства одбране и Команде здружених снага НАТО у Напуљу.

Начелник Управе за односе са јавношћу пуковник др Михаило Зоговић, обраћајући се на отварању курса, захвалио је шефу НАТО Војне канцеларије у Београду генералу Антонелу Занитију и гостујућим предавачима из Команде здружених снага НАТО у Напуљу на ангажовању у припреми и организацији курса и нагласио да је стицање нових знања у области информационих операција важно за унапређења способности полазника курса.

Пуковник Зоговић је истакао да реализација едукативних активности доприноси даљем јачању сарадње у оквиру програма Партнерство за мир и пожелео полазницима курса и предавачима успешан рад.

Шеф НАТО Војне канцеларије у Београду генерал Антонело Занити рекао је да је изузетно задовољан због реализације Курса информационих операција, и нагласио да се сарадња између Србије и НАТО огледа и у организацији оваквих активности.

- Ми ценимо и подржавамо војну неутралност Србије. Сарадња између Србије и НАТО је изузетно снажна и плодоносна, а активност која данас почиње је свакако један од примера наше успешне сарадње – рекао је генерал Занити.

Курс информациних операција трајаће четири дана и прилика је да учесници унапреде знања и вештине у тој области.