Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
21.09.2022.

Министар Стефановић: „Корнетом“ значајно унапређена способност наших јединица за противоклопна дејства



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изјавио је  да је наша војска данас опремљена неким од најсавременијих средстава наоружања и војне опреме, којима су значајно унапређене оперативне способности наших јединица, што је чини снажним гарантом очувања мира и стабилности наше земље.

- У току је интензива обука припадника јединица Четврте бригаде наше копнене војске, које су опремљене противоклопним ракетним системима „корнет“. Наши момци и девојке који чине борбене послуге увежбавају откривање и праћење циљева и припрему за дејство, док их у наставку очекују бојева гађања, на којима ће у пракси проверети достигнута  знања и вештине за ефикасну употребу овог средства у дневним и ноћним условима – рекао је министар Стефановић.

Како је навео, увођењем једног од најсавременијих система за борбу против тенкова и оклопних возила у наоружање Војске Србије значајно су унапређене њене способности за противоклопна дејства, али и истакао да су, уз интезивна опремања, за ефикасност изузетно важне и сталне обуке наших војника.

- Опремамо се и увежбавамо да бисмо свима послали јасну поруку да је Србија чврсто опредељена да живи у миру и стабилности и да има Војску која својом снагом гарантује да ће тако и бити. Војску која својом јачином јасно поручује да нико ни не помишља да би могао да угрози миран сан нашег народа и путеве развоја наше земље, јер ћемо своје и те како умети да заштитимо – поручио је министар Стефановић.