Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
14.09.2022.

Министар Стефановић: Наши војници – увек неуморни у борби за Србију



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас припадницима Четврте бригаде Копнене војске из инжињеријског састава који изводе радове на санацији и реконструкцији локалних путева у околини Врања. Он је истакао да је поносан на наше војнике јер су увек спремни да помогну нашем народу и увек неуморни у борби за Србију.

„Они од краја прошлог месеца раде на проширењу локалних путева, санирању оштећења и уклањају стабла и растиња на критичним деоницама како би мештани могли несметано да користе ове путеве и прилаз средњовековним црквама, које се налазе у овом крају. Задовољан сам, такође, што наше инжињеријске јединице данас радове изводе уз савремену механизацију којом су опремљене у претходним годинама“, рекао је министар Стефановић.

Он је подсетио да су Министарство одбране и Војска Србије повећали ангажовање у инжињеријским радовима који се изводе у нашој земљи у складу са инструкцијама председника Александра Вучића. 

„И не само да на овај начин помажемо нашем народу, већ су ово уједно и обуке за наше инжињеријске јединице у реалним условима, којима се додатно унапређује њихова оспособљеност за ангажовање у операцијама и реализацију наменских задатака“, рекао је министар.

Министар Стефановић је истакао и да су током претходног месеца наши војници изводили различите радове и пружали помоћ локалним самоуправама и мештанима Блаца, Љубовије, Прокупља, Пријепоља, Сјенице и Куршумлије.