Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
07.07.2022.

Састанак министра Стефановића са премијером Демократске Републике Сао Томе и ПринсипеПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са председником Владе Демократске Републике Сао Томе и Принсипе Жоржом Бом Жезусом, који борави у званичној посети Републици Србији.

Министар Стефановић и премијер Жезус разговарали су о могућностима успостављања сарадње двеју земаља у области одбране и потписивања споразума о сарадњи у области одбране између две владе.

Министар Стефановић истакао је да упркос географској удаљености наше две земље негују већ више деценија пријатељске односе и да посебно ценимо подршку коју Сао Томе и Принсипе пружају нашој борби за очување територијалног интегритета и суверенитета.

Саговорници су изразили очекивање да ће две земље у наредном периоду успоставити и подићи сарадњу у области одбране на виши ниво, у складу са развојем свеукупних односа, док је премијер Жезус истакао да је његова земља заинтересована за развој сарадње у војнообразовној, војномедицинској и војноекономској области.