Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
07.07.2022.

Sastanak ministra Stefanovića sa premijerom Demokratske Republike Sao Tome i PrinsipePotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa predsednikom Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Ministar Stefanović i premijer Žezus razgovarali su o mogućnostima uspostavljanja saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i potpisivanja sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između dve vlade.

Ministar Stefanović istakao je da uprkos geografskoj udaljenosti naše dve zemlje neguju već više decenija prijateljske odnose i da posebno cenimo podršku koju Sao Tome i Prinsipe pružaju našoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će dve zemlje u narednom periodu uspostaviti i podići saradnju u oblasti odbrane na viši nivo, u skladu sa razvojem sveukupnih odnosa, dok je premijer Žezus istakao da je njegova zemlja zainteresovana za razvoj saradnje u vojnoobrazovnoj, vojnomedicinskoj i vojnoekonomskoj oblasti.