Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.07.2022.

Завршна вежба кадета на Пасуљанским ливадама



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас на полигону "Пасуљанске ливаде" приказу оспособљености кадета завршних година Војне академије, рода пешадије, артиљерије, авијације, техничких и логистичких служби, службе АБХО и Медицинског факултета ВМА. Министар Стефановић је истакао да су показали да су високо обучени и спремни за официрски позив и да је поносан што су овакви млади људи од јесени нова снага  Војске Србије.

- Данас смо овде видели један леп, синхронизован рад и заједништво и желим да вам се свима захвалим што сте се определили да служите својој земљи, што сте се определили за овај часни позив. Задовољство ми је да сте могли да користите „лазаре“ у својој завршној вежби и ми се надамо да ће то постати свакодневница. Биће и нове опреме и технике и имаћете прилике да видите како наша војска  напредује и како се модернизује. Наравно, уз то ћемо наставити да водимо рачуна и о вашем животном стандарду, и о становима и о платама и о свему што је важно да би наши војници били задовољни - рекао је Стефановић.

Данашњи приказ обухватио је тактичку вежбу са бојним гађањем стрељачког вода, тактичку вежбу са артиљеријским бојним гађањем артиљеријске батерије, као и рад бригадне санитетске станице, а уз кадете у њој су учествовали и слушаоци Курса за резервне официре генерације „Март 2022“.

Приказу на Пасуљанским ливадама са министром Стефановићем присуствовали су ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник ванр. проф. др Горан Радовановић, начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић и начелник Кабинета министра пуковник Стеван Котарлић.