Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
23.06.2022.

Посета полазника Високих студија безбедности и одбране



Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ боравили су данас у студијској посети Генералштабу Војске Србије.
Посета је реализована у складу са програмом овог усавршавања како би полазници сагледали место и улогу Генералштаба Војске Србије у системима одбране и националне безбедности Републике Србије.
Државним службеницима и официрима који се на овим студијама припремају за високе дужности у области одбране и безбедности предавање је током посете одржао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић.
 
У свом излагању, генерал Цветковић је говорио о политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, изазовима, ризицима и претњама по безбедност Републике Србије, доприносу наше земље миру у свету, као и о опремању и правцима даљег развоја Војске Србије.
Високе студије безбедности и одбране представљају четврти ниво посебних програма усавршавања професионалних припадника Војске Србије и државних службеника, а реализују се са циљем припреме полазника за обављање одговорних дужности у систему националне безбедности.