Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
23.06.2022.

Poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane



Polaznici 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ boravili su danas u studijskoj poseti Generalštabu Vojske Srbije.
Poseta je realizovana u skladu sa programom ovog usavršavanja kako bi polaznici sagledali mesto i ulogu Generalštaba Vojske Srbije u sistemima odbrane i nacionalne bezbednosti Republike Srbije.
Državnim službenicima i oficirima koji se na ovim studijama pripremaju za visoke dužnosti u oblasti odbrane i bezbednosti predavanje je tokom posete održao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.
 
U svom izlaganju, general Cvetković je govorio o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, izazovima, rizicima i pretnjama po bezbednost Republike Srbije, doprinosu naše zemlje miru u svetu, kao i o opremanju i pravcima daljeg razvoja Vojske Srbije.
Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju četvrti nivo posebnih programa usavršavanja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i državnih službenika, a realizuju se sa ciljem pripreme polaznika za obavljanje odgovornih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.