Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
23.05.2022.

Министар Стефановић присуствовао обуци и гађању на Пасуљанским ливадама



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас војнике на добровољном служењу војног рока мартовске генерације и полазнике Основног курса за подофицире родова пешадије и артиљерије, који се обучавају на полигону „Пасуљанске ливаде“. Министар Стефановић је похвалио њихов рад и високо оценио ентузијазам и посвећеност који су демонстрирали на обуци, истичући да је посебно задовољан што је већина младих, који су на служењу војног рока, већ изразила жељу да постану професионални војници.

- Данас сам имао прилику да видим увежбавање наших момака и девојака у пешадији и у артиљерији, оних који су гађали минобацачима 120 мм и оних који су се увежбавали као послуге на самоходним артиљеријским оруђима “гвоздика” и на хаубицама. Оно што ми је изузетно важно јесте да видим да су ови млади људи мотивисани, да су задовољни својим инструкторима и временом које су до сада провели у војсци – рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да је задовољан што је Команда за обуку разумела да је важно  да током служења војног рока обезбедимо да млади људи што више буду војници, да што више времена проводе са својим старешинама у обуци и имају што више гађања личним стрељачким наоружањем, али и са оруђима свог рода, а да што мање раде било које друге периферне послове. 

-И видим изузетан напредак и колико Команда за обуку сваке године побољшава свој рад, колико се људи труде и колико направе заиста добре војнике за кратко време. Тако да, свака похвала за њих! Хвала и овим дивним младим људима, који су дошли да добровољно служе својој земљи. То је велика част и за све нас, зато што су се одлучили да добровољно служе војни рок, а наравно изузетно ми је драго што је већина њих изразила жељу да своју каријеру настави у нашим војним јединицама након ових шест месеци добровољног служења. Желим им пуно среће и заиста смо поносни на њих, као и њихове породице – рекао је Стефановић.

Министра Стефановића на полигону “Пасуљанске ливаде” дочекао је начелник Штаба Команде за обуку бригадни генерал Мухарем Фазлић, док му је о активностима и садржајима обуке који се реализују на логоровању реферисао командант Центра за обуку Копнене војске потпуковник Душко Јовић. Министар је присуствовао приказу борбено тактичких радњи гађања оба рода, након чега је разговарао са укупно 109 војника из свих крајева Србије, који се тренутно налазе на обуци на „Пасуљанским ливадама“, о њиховим утисцима и плановима за будућност.