Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.02.2022.

Министар Стефановић и чланови репрезентације Србије у стрељаштву са ученицима војних школа



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас заједничком тренингу чланова репрезентације Србије у стрељаштву и ученика војних школа. Подсећајући да војне школе нуде бројне предности, али и омогућавају им да наставе да истовремено негују своје таленте и интересовања у одличним условима, министар Стефановић је позвао младе да се пријаве на конкурс који је отворен до 31. марта.  

Данашњем тренингу придружили су се чланови репрезентације Србије у стрељаштву Дамир Микец, Зорана Аруновић, Душко Петров, Бранкица Зарић, као и Димитрије Гргић и Јасмина Миловановић.
 
- Данас је овде са нама заиста много шампиона, и освајача олимпијских медаља и светских и европских првенстава у стрељаштву. Желим да вам се свима захвалим што сте издвојили време и, наравно, да изразим посебну захвалност Јасмини и Димитрију, који су припадници наше Спортске јединице Министарства одбране и који и иначе током године држе тренинге ученицима наших војних школа – рекао је министар, додајући да то очигледно одлично раде с обзиром да ученици обе војне школе упорно нижу медаље на свим јуниорским првенствима.

Данашњи тренинг, под будним оком тренера Горана Микеца, Митје Гргића и Драгана Грбића, био је и прилика да младе наде нашег стрељаштва из Средње стручне војне школе и Војне гимназије виде како се припремају наши врхунски спортисти.

Министар Стефановић обишао је овом приликом и реновирани кабинет страних језика и просторије за живот и рад ученика, где је разговарао и са ученицима који су остварили запажене успехе и на такмичењима у џудоу, као и на такмичењима из математике, физике и на литерарним такмичењима.

Обиласку су присуствовали и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић, начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић, начелник Средње стручне војне школе пуковник Стеван Мушицки и председник стрељачког клуба Војне академије пуковник Дејан Куртов.