Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
20.01.2022.

Обука војника у Гарди Војске Србије



Војници генерације „септембар 2021“ који су на други период добровољног служења војног рока упућени у Гарду пролазе обуку за извршавање колективних задатака јединице у касарни „Дедиње“ у Београду.

Након што су у центрима Команде обуку успешно савладали све садржаје индивидуалне обуке, војници у овом периоду имају прилику да усвоје разноврсна знања и упознају се са специфичним задацима које реализује ова елитна јединица Војске Србије.

Војници се у Гарди оспособљавају за реализацију војних почасти, обављање службе обезбеђења објеката и људи, руковање различитим стрељачким наоружањем те употребу телекомуникационих средстава, у складу са специјалностима за које су регрутовани, уз акценат на врхунску стројеву изграђеност, која мора да краси сваког гардисту.

По завршетку служења војног рока војницима ће бити понуђена могућност запослења у Војсци Србије, а највећи број њих ће конкурисати за службу у Гарди, где ће у својству професионалног војника обављати одговорне дужности на реализацији протоколарних државних активности и обезбеђењу објеката од виталног значаја за Републику Србију.