Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
17.01.2022.

Уручени кључеви станова за снаге безбедности у Новом Саду



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас уручењу кључева новоизграђених станова у насељу Југовићево у Новом Саду припадницима Министарства одбране и Војске Србије и других снага безбедности, као и породицама погинулих бораца. У три нове зграде у овом новосадском насељу у наредним данима уселиће се 140 припадника система одбране, навео је министар Стефановић.

„Од срца честитам свим људима који су од данас своји на своме, који су заслужено, захваљујући свом вредном раду, пожртвованости и љубави према Србији, власници свог крова над главом. Хвала вам што неустрашиво стојите на бранику Србије! Ово је само још један од начина да вам се одужимо за све што чините за нашу отаџбину“, написао је министар Стефановић на свом Инстаграм налогу (@nebojsastefanovic).

Кључеве првих 25 станова данас је припадницима снага безбедности и породицама погинулих бораца свечано уручила председница Владе Ана Брнабић, а од сутра креће и уручење за осталих 413 станова изграђених у првој Б фази у овом насељу.

- Сећам се да је председник Александар Вучић покренуо овај пројекат, као његова лична иницијатива крајем 2017. године, да нас је окупио на састанку и да смо већ у децембру 2017. године имали први састанак са градоначелницима ових седам градова, да договоримо даљу динамику. Да смо 2018. године онда усвојили закон лекс специалис за изградњу ових станова и да смо кренули изградњу. Сећам се, да када смо овде постављали камен темељац у Новом Саду, да је ово била ледина, да овде није било ничега, а да данас имамо прелепо насеље, које не одражава само оне спаваонице, већ заиста једно планско насеље са игралиштима, са теренима, ускоро и почиње изградња основне школе и вртића. Дакле, заиста смо размишљали о томе да овде  вама и вашим породицама пружимо један леп и добар квалитет живота. Испуњавамо, дакле, наша обећања и настављамо даље – поручила је председница Владе, која је најавила ускоро доделу и у Сремској Митровици.

Међу онима који су данас добили кључеве од свог новог стана је и мајор Зоран Луковац из Команде Ратног ваздухопловства и ПВО.
 
- Пројектом државне станоградње и у сарадњи са Министарством одбране, успео сам да обезбедим својој породици и себи стан укупне површине од око 50 метара квадратних, где ћу живети са својом породицом. Желим да захвалим држави што је препознала проблем који већ јако дуго година професионални припадници Војске Србије и Министарства одбране имају – нагласио је мајор Луковац додајући да је за њега ово важан дан јер његова породица добија кров над главом.

Данашњем уручењу кључева присуствовали су и председник Покрајинске Владе Игор Мировић, министарка правде Маја Поповић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, директор БИА Братислав Гашић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.