Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
26.11.2021.

Обука у области управљања пројектима у организацији Министарства одбране и ОЕБС



Министарство одбране организовало је заједно са Мисијом ОЕБС у Републици Србији тродневну обуку за десет припадника Министарства одбране и Војске Србије под називом „Припрема предлога пројеката базирана на методологији пројектног циклуса“.

Циљ курса је јачање знања и вештина припадника система одбране у области управљања пројектима и аплицирања за коришћење средстава из доступних фондова и програма међународних организација, као што су  УН, ЕУ, ОЕБС,  али и фондова појединих држава или група држава донатора.

Обуку је у име Министарства одбране отворио директор Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране пуковник Роберт Кордик. Он је, том приликом, истакао значај практичне сарадње са Мисијом ОЕБС у циљу јачања капацитета људства Министарства одбране и Војске Србије у планирању и изради квалитетних пројеката и успешном аплицирању за средства из доступних фондова.

Пуковник Кордик је нагласио и да су Министарство одбране и Војска Србије ове године интензивирали рад на пројектима из различитих области и да ова обука правовремено јача професионалне способности њених припадника. Он је захвалио Мисији ОЕБС на подршци и изразио очекивање да ће се успешна сарадња наставити.

У име Мисије ОЕБС у Србији, виши саветник за сарадњу у области безбедности Димитриј Панкратов поздравио је учеснике и потврдио значај сарадње са Републиком Србијом, посебно истакавши сарадњу у сектору безбедности уз подсећање на успешне примере у досадашњој сарадњи.

Током обуке, наставу је изводила доц. др. Радмила Миковић, професор на Факултету за пројектни и иновациони менаџмент и пословни консултант на бројним пројектима.