Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
05.10.2021.

Додела признања за организацију такмичења "Чувар реда"У Дому Гарде у касарни „Топчидер“ данас је одржана свечаност на којој су уручена признања појединцима и институцијама ван Министарства одбране и Војске Србије за допринос у припреми и реализацији међународног такмичења у дисциплини „Чувар реда“.
 
Признања су уручена представницима министарстава, органа локалне самоуправе, туристичких организација и привредних субјеката, као и Српске православне цркве и Исламске заједнице Србије, који су помогли да овај догађај протекне у складу са високо постављеним стандардима и нашом традицијом гостопримства.
 
Свечаности је присуствовао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, који је истакао да је овогодишње такмичење у дисциплини „Чувар реда“ оцењено највишим оценама од стране свих учесника и изразио захвалност добитницима признања на свесрдној помоћи и доприносу успешној организацији овог догађаја од великог значаја за Војску Србије и Републику Србију.
 
Међународно такмичење јединица војне полиције „Чувар реда“, као једна од 34 дисциплине Међународних војних игара, одржано је у августу и септембру ове године на полигону „Берановац“ и стрелишту „Жича“, у организацији Војске Србије. Био је то први пут да се у Републици Србији одржава нека од дисциплина ове престижне међународне манифестације, а у укупном пласману златну медаљу је освојила екипа Војске Србије.