Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
20.09.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Азербејџана Хасијевом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Републике Азербејџан Камилом Хасијевом о сарадњи наших двеју земаља у области одбране.

На почетку састанка министар Стефановић захвалио се Азербејџану на принципијелном ставу о непризнавању такозваног Косова и подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, поготово у тешким тренуцима које проживљава српски народ у нашој јужној покрајини.
 
Министар је навео да је сарадња две земље у области одбране добра, али да постоји простор за њено унапређење, посебно у војноекономској и војнотехничкој области. Како је истакао, Србија води балансирану политику одбране и непрестано ради на развоју односа са свим државама и међународним организацијама, у складу са својим националним интересима.
 
Одличне односе између наших двеју земаља значајно је оснажило пријатељство председника Александра Вучића и Илхама Алијева, а на нама је да озбиљним радом постижемо резултате у различитим областима сарадње, оценио је министар Стефановић.      

Амбасадор Хасијев је оценио да се сарадња две земље константно унапређује, укључујући и сарадњу у области одбране, и изразио наду да ће се она у наредном периоду проширити и на друге области, попут војног образовања и војног здравства.
 
Хасијев се сагласио са министром Стефановићем да би размена кадета војних академија двеју земаља, али и разговори о заједничком улагању у војнотехничку сарадњу, били добри конкретни кораци у даљој сарадњи.