Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.09.2021.

Одржан "Дан културе" у оквиру такмичења "Чувар реда"



У оквиру међународног такмичења јединица војне полиције "Чувар реда", данас је у Врњачкој Бањи приређена манифестација "Дан културе".

Догађају посвећеном културним специфичностима наше земље, представљању уметничког стваралаштва и ширењу пријатељства међу државама и њиховим армијама, присуствовали су помоћник министра одбране за људске ресурсе Катарина Томашевић, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Петар Латковић, командант Друге бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, као и бројни житељи и посетиоци Врњачке Бање.

На штандовима Министарства одбране Републике Србије и Културног центра Исламске Републике Иран, посетиоци су могли да се упознају са публикацијама посвећеним културној баштини две земље, као и да погледају изложбу експоната старог оружја Азије из фундуса Војног музеја.

Дефиле Војног оркестра Ниш врњачком променадом означио је почетак културно-уметничког програма у којем су поред војног оркестра наступили Хор "Иса бег" из Новог Пазара, познати џез саксофониста Олег Кирејев и Ансамбл песме и игара Стратегијских ракетних снага Руске Федерације "Краснаја звезда". На репертоару су били војни маршеви, духовна и староградска музика и популарне српске и руске песме.

Ансамбл "Краснаја звезда", пре вечерашњег наступа, домаћој публици представио се на церемонији свечаног отварања такмичења "Чувар реда" у Краљеву, као и концертима у Крагујевцу, Сомбору и Нишу. Такође, овај музички састав из Руске Федерације, одржаће самостални концерт у Врњачкој Бањи и 4. септембра.