Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
10.08.2021.

Посета команданта Националне гарде КипраНа позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у званичну посету Републици Србији допутовао је командант Националне гарде Кипра генерал-потпуковник Димокритос Зервакис.
Циљ посете је разматрање актуелне политичко-безбедносне ситуације у региону, размена искуства из ангажовања оружаних снага на сузбијању заразне болести ковид 19 и унапређење сарадње Војске Србије и Националне гарде Кипра.
 
Свечани дочек генерала Зервакиса приређен је данас у Генералштабу Војске Србије, где су потом одржани званични разговори генерала Мојсиловића и Зервакиса и двеју делегација. Током састанка су истакнути традиционално добри и пријатељски односи наших земаља и изражено је опредељење за даље унапређење достигнутог нивоа сарадње у областима од обостраног интереса, пре свега у војно-војном домену.
У оквиру званичне посете Републици Србији, генерал Зервакис ће посетити 72. бригаду за специјалне операције, и положиће венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.