Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
10.08.2021.

Poseta komandanta Nacionalne garde KipraNa poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u zvaničnu posetu Republici Srbiji doputovao je komandant Nacionalne garde Kipra general-potpukovnik Dimokritos Zervakis.
Cilj posete je razmatranje aktuelne političko-bezbednosne situacije u regionu, razmena iskustva iz angažovanja oružanih snaga na suzbijanju zarazne bolesti kovid 19 i unapređenje saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Kipra.
 
Svečani doček generala Zervakisa priređen je danas u Generalštabu Vojske Srbije, gde su potom održani zvanični razgovori generala Mojsilovića i Zervakisa i dveju delegacija. Tokom sastanka su istaknuti tradicionalno dobri i prijateljski odnosi naših zemalja i izraženo je opredeljenje za dalje unapređenje dostignutog nivoa saradnje u oblastima od obostranog interesa, pre svega u vojno-vojnom domenu.
U okviru zvanične posete Republici Srbiji, general Zervakis će posetiti 72. brigadu za specijalne operacije, i položiće venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.