Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
09.07.2021.

В.Д. помоћника министра Бандић у посети мисији УН на Кипру



Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић боравио је у службеној посети мировној мисији Уједињених нација (UNFICYP) на Кипру где се састао са специјалном изасланицом генералног секретара и шефицом мисије Елизабетом Спихар и командантом снага генерал-мајором Ингрид Гјерде.

Током разговора размотрена је укупна ситуација у зони раздвајања супротстављених страна, као и допринос Републике Србије мировним снагама Уједињених нација. Помоћник министра Бандић истакао је важност учешћа у мисији UNFICYP и указао на значај успостављања и унапређења сарадње српског и британског контингента.
 
Након паузе од три године, на основу споразума са Уједињеним Краљевством Велике Британије и Северне Ирске, од априла ове године Војска Србије поред штабних официра, ангажује јединицу у виду одељења Војне полиције.
 
Током службеног дела посете која се реализује у сарадњи са Изасланством УК ВБиСИ у Београду, помоћник министра Бандић је разговарао са припадницима српског контингента у мисији на Кипру.