Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
17.06.2020.

Састанак министра одбране са полазницима ВСБО




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са полазницима девете класе Високих студија безбедности и одбране у Малој ратној сали старог Генералштаба у Београду.

Састанку су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доцент др Горан Радовановић, начелник Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац и начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник др Горан Жупац.
 
На састанку је разговарано о завршетку школовања девете класе ВСБО, оствареним резултатима током школовања и реализованим студијским посетама институцијама одбране и безбедности земље.

Високе студије безбедности и одбране ове године завршиће четворо полазника из државних институција и владиних организација Републике Србије, четири полазника из Министарства одбране и Војске Србије, два из Босне и Херцеговине и један из Демократске Народне Републике Алжир. Те студије организацијска су целина у Школи националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника.
 
Усавршавање на Високим студијама безбедности и одбране траје 21 недељу и има за циљ образовање и припрему полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.