Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
10.10.2019.

Министар Вулин: Учинићемо све да се квалитет живота припадника Министарства одбране и Војске Србије побољша



Министар одбране Александар Вулин отворио је данас у Врњачкој Бањи радничке спортске игре које је организовала Заједница синдиката Србије. 

Том приликом министар Вулин је подсетио на низ мера које Влада Републике Србије и Министарство одбране предузимају да би се побољшао статус свих који раде у Министарству одбране и Војсци Србије. 

- Врховни командант Војске Србије и председник Републике Србије Александар Вучић увек је од нас тражио да учинимо све да се квалитет живота свих припадника Министарства одбране и Војске Србије поправи и побољша. Управо због тога ту је његова иницијатива за градњу станова за припаднике служби безбедности, повећање зарада и дневница, добијање нових униформи и нове опреме. Све су то ствари које су већ значајно побољшале живот у Министарству одбране и Војсци Србије, али које ће и даље побољшавати живот свих припадника - поручио је министар Вулин. 

Он је указао да када се разговара са члановима синдиката мора постојати свест да су то људи који су спремни да се боре за оно у шта верују и да он веома поштује њихова уверења и борбу, а изнад свега поштује то што су то људи који воле своју земљу, хоће да живе у њој и који ће заједно са Владом Републике Србије и Министарством одбране учинити баш све да Србија буде боље и квалитетније место за живот.

- Повећање зарада је нешто што нас све радује, али нас посебно радује што се економски развијамо, што имамо политику мира и стабилности која нам омогућава да будемо економски сигурнији, самим тим развијенији, а онда има више новца и за социјална давања и за здравство и за Војску Србије - закључио је министар Вулин. 

Око Заједнице синдиката Србије окупљени су синдикати из комуналне делатности, здравства, друмског и железничког саобраћаја, трговине и туризма, установа социјалне заштите, Војске Србије, наменске индустрије.
Међу 260 учесника спортских игара, који ће се надметати у 12 спортских дисциплина распоређених у мушке и женске конкуренције, су и припадници ЗСС Синдиката запослених у Министарству одбране и Војсци Србије и ЗСС "Застава оружје Крагујевац" .

Председник Синдиката запослених у Министарству одбране и Војсци Србије Дејан Павловић истакао је да је то најмлађи синдикат у Министарству одбране и Војсци Србије и да по први пут Војска Србије учествује на радничким спортским играма. Како каже, овакви догађаји најбоље потврђују међусобно поверење војске и народа, јер је војска увек била уз народ.

- Желим да захвалим Министарству одбране које је изашло у сусрет нашем захтеву да се припадницима војске омогући присуство на оваквим спортским играма. Спортске игре служе да се војска зближи са осталим синдикалним организацијама које постоје у земљи. Овде има 20 синдикалних организација које се такмиче у различитим дисциплинама попут малог фудбала, баскета, пикада, кувања гулаша, стоног тениса - рекао је Павловић додавши да је војнички позив специфичан и често ризичан и да се зато на војнике другачије гледа него у односу на друге раднике.

Павловић је истакао и да је циљ синдиката који представља да буде спона између запослених у Министарству одбране и Војсци Србије и Министарства одбране, као послодавца и да се конструктивним дијалогом са послодавцем дође до побољшања материјалног статуса запослених, јер је, како наглашава, само задовољан војник добар војник.

Треће по реду радничке спортске игре у организацији Заједнице синдиката Србије, које се одржавају у хотелу "Банбус" у Врњачкој Бањи, трајаће до 12. октобра.