Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.07.2019.

Министар Вулин: Србија памти и добро и зло и сваком враћа по животу и заслузи




"Србија памти све и Србија не заборавља ништа. Србија не заборавља ничије добро, Србија не заборавља ничије зло. И сваком настоји и труди се да врати по заслузи. Момир Булатовић је својим животом заслужио захвално сећање. Он је човек који, када је почео грађански рат у бившој Југославији, није оклевао да стане уз свој народ. Он је човек који, када је почела агресија на СР Југославију, није тражио оправдања да се склони пред НАТО пактом, већ је опет био уз свој народ. И када су разбијали браћу опет је био уз свој народ. Зато је својим животом заслужио захвално сећање. А Србија памти добро, памти зло и сваком враћа по животу и по заслузи", изјавио је министар одбране Александар Вулин, који предводи делегацију Републике Србије на сахрани некадашњег председника Црне Горе и Савезне владе СРЈ, на подгоричком гробљу Чепурци, где су пријатељи и грађани изјављивали саучешће породици Момира Булатовића.

Министар Вулин је рекао да је у име председника Александра Вучића и у име Владе Републике Србије породици Булатовић пренео изразе најдубљег саучешћа, као и свим грађанима Црне Горе, али и свом српском народу јер је губитак српског народа велики.

Министар одбране Александар Вулин положио је венце у име председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије.

У делегацији Републике Србије био је и генерал-мајор Желимир Глишовић, начелник Управе за оперативне послове Генералштаба.

Некадашњи председник Црне Горе и председник Владе Савезне Републике Југославије, Момир Булатовић, биће сахрањен у 15 сати на гробљу у селу Раћи код Куче, недалеко од Подгорице.

Момир Булатовић био је први председник Републике Црне Горе који је изабран на вишестраначким изборима и председник Савезне владе Савезне Републике Југославије. Био је оснивач ДПС-а, СНП-а и НСС-а. Из политике се повукао 2001. године.