Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
02.07.2019.

Ministar Vulin: Srbija pamti i dobro i zlo i svakom vraća po životu i zasluzi




"Srbija pamti sve i Srbija ne zaboravlja ništa. Srbija ne zaboravlja ničije dobro, Srbija ne zaboravlja ničije zlo. I svakom nastoji i trudi se da vrati po zasluzi. Momir Bulatović je svojim životom zaslužio zahvalno sećanje. On je čovek koji, kada je počeo građanski rat u bivšoj Jugoslaviji, nije oklevao da stane uz svoj narod. On je čovek koji, kada je počela agresija na SR Jugoslaviju, nije tražio opravdanja da se skloni pred NATO paktom, već je opet bio uz svoj narod. I kada su razbijali braću opet je bio uz svoj narod. Zato je svojim životom zaslužio zahvalno sećanje. A Srbija pamti dobro, pamti zlo i svakom vraća po životu i po zasluzi", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Republike Srbije na sahrani nekadašnjeg predsednika Crne Gore i Savezne vlade SRJ, na podgoričkom groblju Čepurci, gde su prijatelji i građani izjavljivali saučešće porodici Momira Bulatovića.

Ministar Vulin je rekao da je u ime predsednika Aleksandra Vučića i u ime Vlade Republike Srbije porodici Bulatović preneo izraze najdubljeg saučešća, kao i svim građanima Crne Gore, ali i svom srpskom narodu jer je gubitak srpskog naroda veliki.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je vence u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije.

U delegaciji Republike Srbije bio je i general-major Želimir Glišović, načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba.

Nekadašnji predsednik Crne Gore i predsednik Vlade Savezne Republike Jugoslavije, Momir Bulatović, biće sahranjen u 15 sati na groblju u selu Raći kod Kuče, nedaleko od Podgorice.

Momir Bulatović bio je prvi predsednik Republike Crne Gore koji je izabran na višestranačkim izborima i predsednik Savezne vlade Savezne Republike Jugoslavije. Bio je osnivač DPS-a, SNP-a i NSS-a. Iz politike se povukao 2001. godine.