Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
14.06.2019.

Министар Вулин: Без јаке војске нема мирне и стабилне Србије




- Војска Србије посебну пажњу поклања обучености својих припадника, али и обучености резервног састава. Нема професионалне војске која је сама заштитила земљу. Земља може бити заштићена и сачувана само уколико има моћну и добро обучену резерву. То су ствари које дуго нисмо радили, а сада им се враћамо и улажемо велики напор да се подигне ниво обучености и обухвата наше резерве - изјавио је министар Вулин након данашњег обиласка резервног састава војно-полицијске специјалности, који реализује обуку у оквиру стационарног логоровања у Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Министар Вулин оценио је да су људи на обуци високо мотивисани.

- Људи су мотивисани, одазивају се и долазе у своју војску, јер знају да на тај начин чувају своје породице, своју земљу и мир у нашој земљи. Без јаке војске нема мирне и стабилне Србије. Ово је све јача војска која уме да сачува и умеће да сачува своју земљу - рекао је министар Вулин.

Потпоручник у резерви Милан Станојевић, иначе заменик тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду, трећи пут се одазвао позиву за обуку резервног састава. Како истиче, обука је занимљива, а уз помоћ старешина, изузетно коректног официрског и подофицирског кадра из професионалног састава, ништа није било тешко.

- Ове године, на полигону „Пасуљанске ливаде“ обучавамо се војно полицијским методама претреса лица, терена, објеката, руковања наоружањем, сузбијања извиђачко-диверзантских и терористичких група и свим другим пословима који спадају у домен рада војне полиције - рекао је Станојевић.

За војника у резерви Александра Милинковића ово је други пут да је на обуци.

- Обуком и старешинама смо сви задовољни и они се максимално труде да нам обезбеде услове за нормалан рад и живот у нашој јединици - изјавио је Милинковић и навео да су за време обуке он и колеге имали прилику да обнове стара знања, али и науче нешто ново.