Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.10.2018.

Министар Вулин: У „Јумко“ веровао само Александар Вучић



Министар одбране Александар Вулин посетио је данас Холдинг компанију „Јумко“ у Врању поводом јубилеја 58 година рада те компаније.

Министар Вулин обишао је и производне погоне „Јумко балистика“, као и радне јединице „Финална производња“, „Дорада“ и „Ткачница“.

Он је истакао да су 2012. године сви дигли руке од „Јумка“ и да је то био напуштени објекат без струје, да радници нису примали плате, да су штрајковали и били очајни.
 
- Само је Александар Вучић тада веровао у „Јумко“ и само је он веровао да држава Србија има разлога да уложи у ово предузеће и да не дигне руке, не само од „Јумка“ него ни од југа Србије. Као што видите, показало се колико је био у праву. Данас је овде око 1.600 радника, производи се најмодернији програм, људи су запослени, имају наду и разлог да верују у бољу будућност. Министарство одбране и Влада Републике Србије наставиће да раде са „Јумком“ - поручио је министар Вулин.
 
Министар одбране нагласио је да је од 1. јула 2017. године до данас Министарство одбране наручило опрему у вредности од 1.167.000.000 динара и то говори о нашој посвећености ономе што „Јумко“ ради.

- Говори и колико смо задовољни квалитетом онога што „Јумко“ производи. Оно што посебно радује је да ова компанија осваја нове технологије, отвара нове производне погоне и стално омогућава да добијемо још квалитетније униформе, балистику, шлемове, све оно што је Војсци и Министарству унутрашњих послова итекако потребно. Држава ће наставити да улаже у „Јумко“, јер само оно што сами произведемо је заиста наше. За све остало, у неком тренутку, неко може да каже не може, нема. Само за ону технологију и производњу коју сами освојите знате да ће увек бити ту за вас у сваком тренутку. „Јумко“ нам то омогућава и зато ћемо наставити да развијамо одбрамбену индустрију Србије и предузећа као што је „Јумко“ - закључио је министар Вулин.
 
Градоначелник Врања Слободан Миленковић истакао је да је производни процес у компанији „Јумко“ омогућен захваљујући држави Србији.
 
- То је веома значајно за локалну самоуправу. Лепо је видети срећне и задовољне раднике који могу да планирају своју будућност  и видети да је „Јумко“ поново мотор развоја локалне самоуправе - рекао је Миленковић.
 
Према речима генералног директора компаније „Јумко“ Бранислава Трајковића, та компанија сваке године, уз помоћ председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Србије и Министарства одбране, иде у правцу развоја и просперитета и константно се унапређује.
 
Након обиласка погона, министар Вулин присуствовао је свечаној седници поводом јубилеја компаније „Јумко“.