Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
16.09.2018.

Министар Вулин: Захвалан сам свима који су живот уградили у Војску Србије




- Изражавам личну захвалност свим лицима која су пензионисана, на челу са начелником Генералштаба генералом Диковићем који је радио изузетан посао, као и генерали Величковић и Грбић, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин коментаришући нова постављења и престанке професионалне војне службе официра Војске Србије, истичући да је то природан процес.
 
Он је изјавио, током данашњег обиласка Војне болнице Ниш, да је захвалан свим људима који су свој живот уградили у Војску Србије.
 
- Војска Србије не почиње од данас ни од јуче, то је институција овог народа, успешна, снажна и вољена зато што су у њу своје животе улагали људи као што је и генерал Диковић и сви они који чине, и који су чинили, нашу војску, рекао је министар одбране.
 
Како је истакао министар Вулин, на челу Генералштаба Војске Србије налази се генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, који је "изузетан војник, човек великог искуства и великог ратног искуства, али исто тако и дипломатског".
 
- Он је човек који воли своју земљу, који познаје своју војску, човек који је прошао све командне дужности - од командира тенка до команданта Копнене војске. И сви други који су сада унапређени, или обављају нове функције, су људи који треба да донесу нову енергију и да наставе с оним што се до сада радило. Војска Србије има кадровски потенцијал, што и показујемо, и Војска Србије ће само наставити да јача, да још снажније чува своју земљу и да буде одвраћајући фактор за било кога ко мисли да би требало да нападне Србију, закључио је министар одбране.