Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.09.2018.

Потпредседник Републике Индије положио венац на Споменик незнаном јунаку




Потпредседник Републике Индије Венкаја Наиду положио је данас венац на Споменик незнаном јунаку на Авали у пратњи министра одбране Александра Вулина и начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Илије Тодорова.

Уз највише војне почасти, интонирања химни Индије и Србије и почасног строја Гарде Војске Србије, потпредседник Републике Индије уписао је у спомен-књигу „Они који данас живе памте оне који су дали своје животе на бојном пољу за мир и срећу будућих генерација. Војници који су поднели највишу жртву заувек ће живети у нашим срцима. Заједно с народом Србије клањамо се незнаним јунацима. Вечна им слава и хвала!“
 
Потпредседник Републике Индије Наиду предводи државно-привредну делегацију те земље која се налази у дводневној посети Републици Србији. У току јучерашњег дана разговарао је с председником Републике Србије и врховним командантом Војске Александром Вучићем, а једна од тема била је и сарадња у области одбране. Посета индијске делегације оцењена је као једна од најважнијих у билатералним односима још од 1989. када је у Београд дошао Раџиф Ганди.