Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
31.05.2018.

Интензивирање сарадње са Италијом



 
Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић примио је данас делегацију Министарства одбране Републике Италије која борави у посети Републици Србији поводом одржавања билатералних одбрамбених консултација.
 


Обострано је констатовано да се блиски и пријатељски односи две земље потврђују и у области одбране. Вршилац дужности помоћника министра Мојсиловић оценио је да сусрети на високом нивоу дају посебан квалитет сарадњи и пренео очекивање да ће таква пракса бити настављена и ове године. Резултати министарских сусрета у претходном периоду, два сусрета начелника генералштабa, као и посете команданата Копнене војске и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране позитивно су се одразили на квалитет сарадње.
 


У разговорима делегација два министарства одбране констатовано је да је сарадња у области одбране садржајна и интензивна. Изражено је опредељење да се сарадња у наредном периоду интензивира у областима од обостраног интереса, у школовању и усавршавању, у војно-војном домену и у војној медицини, али и да се сагледају могућности и модалитети унапређења војноекономске и војнотехничке сарадње.



Круна сарадње две војске је заједничко учешће у мултинационалним операцијама, посебно заједнички ангажман у мисији УН у Либану.
 
На крају разговора усаглашен је и потписан План билатералне војне сарадње за 2018. годину.